vineri, 28 septembrie 2012

CotCodac CotCodac


Când eram mică, jucăria mea preferată era o păpușă textilă umplută. Era albastră, simplă și evident foarte murdară pentru că o duceam peste tot cu mine, inclusiv când mergeam să iau pâine pe cartelă. Spre deosebire de celelalte păpuși, din plastic tare, nedebavurat, care erau mereu atât de rigide și reci, păpușa albastră era moale și numai bună de strâns în brațe!
În amintirea păpușii mele, am vrut să fac o jucărie umplută și pentru fetița mea. Ei îi plac foarte mult animalele: cai, capre, găini, câini, pisici... așa că am zis să încep cu regnul animal și când ne mai perfecționăm trecem și la păpuși.


Ca să faceți o găinușă aveți nevoie de:
  • materiale în culori vesele
  • 2 năsturei mici 
  • ață, foarfecă
  • umplutură
  • tipar găinușă (pag1 și pag2)

Download-ați întâi tiparele din link, scoateți-le la imprimantă și decupați-le. Alegeți materialul pentru corpul găinușei (tiparul de pe pag1), îndoiți-l și desenați corpul urmărind tiparul dar adăugând o marjă de 1 cm pt cusătură (vor rezulta 2 bucăți în oglindă).
Restul formelor (aripa, creasta, baza și bărbița- tiparul de pe pag 2) le decupați din al 2lea material, lăsând acel 1 cm necesar pt cusătură. E nevoie tot de 2 bucăți în oglindă din fiecare, cu excepția bazei care va fi una singură.


Începeți să coaseți pe dos cele două părți pentru creastă, lăsând o zonă mică necusută. Întoarceți materialul și umpleți-l. Faceți la fel și pentru bărbiță.
Următorul pas e să coaseți cu o cusătură ornamentală cele 2 aripi, una pe fiecare față a corpului și cei 2 năsturei unde ar trebui să fie ochii.
Începeți asamblarea găinușei din partea de sus: mai întâi se cos cele 2 fețe ale corpului, incluzând acolo unde este locul lor creasta și bărbița deja umplute. Când ajungeți jos, adăugați și baza și coaseți în continuare lăsând la sfârșit o parte necusută unde veți întoarce materialul (sper că până acum ați lucrat pe dos!:)) Întoarceți găinușa pe față, umpleți-o și apoi finisați de cusut.

Dacă vreți puteți să-i puneți și niște mărgele la gât ca să fie mai cochetă!




2 comentarii:

  1. ooo...cat de sweet! Nu stiam despre aceste deprinderi "cusatoresti" ale tale...i like you more and more and more :)

    RăspundețiȘtergere
  2. merci Vio! oh ce-aș mai cusători dacă aș avea o mașină de cusut (...defapt spațiul e problema, că mașina e ca și rezolvată)

    RăspundețiȘtergere

Bună,
eu sunt Ioana.

Bine ați venit pe blogul meu!
Aici descoperim că bucuriile simple sunt întotdeauna cele mai valoroase; de aceea, fie că gătim, desenăm, meșterim sau ne jucăm , ne facem întotdeauna timp să fim împreună - în cuib.
scrieți-mi:
theioanavlad@gmail.com