sâmbătă, 22 septembrie 2012

Toamna dulce


Ce mă bucur că a venit toamna! Aștept cu nerăbdare lungile ploi și minunatele culori, să stăm în casă sub o păturică, să se însereze mai repede, să mă apuc (ca în fiecare an) de tricotat :D și să miroasă a ceva bun din bucătărie. 
Papilele noastre gustative au fost deja informate că a venit toamna: le-am răsfățat cu câteva produse de sezon: prune, pere, dovleac...și nu puteam să nu împărtășesc o rețetă cu mare succes la noi. I-am zis tort cu prune, dar e mai degrabă o prăjitură... și cred că merge cu orice fel de fruct, dar să fie bine coapte, dulci și zemoase, neapărat. Deci prăjitură cu fructe ca în cuib:




Prăjitură/tort cu prune:
  • 500 gr  fructe coapte
  • 50 gr  unt 
  • 4  ouă
  • 2 lg   melasă
  • 4 lg   făină integrală

2 comentarii:

  1. Buna Ioana, am auzit de blogul tau de la o mamica si mi-a placut de cum am intrat. Cel mai tare m-a fascinat grafica, super idee. Si eu sunt mamica unui baietel de un an si 11 luni in curand si sunt mereu in cautare de retete bune bune ptr pitici iar pe cele mai bune le pun aici www.juniorulmeu.ro. O zi cat mai frumoasa! Andreea

    RăspundețiȘtergere

Bună,
eu sunt Ioana.

Bine ați venit pe blogul meu!
Aici descoperim că bucuriile simple sunt întotdeauna cele mai valoroase; de aceea, fie că gătim, desenăm, meșterim sau ne jucăm , ne facem întotdeauna timp să fim împreună - în cuib.
scrieți-mi:
theioanavlad@gmail.com